۲۱ مرداد ۱۴۰۱، ۴:۳۰

بدنبال تنش بر سر تایوان صورت گرفت؛

انصراف لتونی و استونی از همکاری اقتصادی با چین

انصراف لتونی و استونی از همکاری اقتصادی با چین

لتونی و استونی از گروه همکاری متشکل از چین و شماری از کشورهای شرق و مرکز اروپا خارج شدند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، لتونی و استونی روز پنجشنبه از گروه همکاری متشکل از چین و شماری از کشورهای شرق و مرکز اروپا خارج شدند.

لیتوانی نیز در ماه مه سال جاری از این گروه خارج شده بود.

اقدام این دو کشور حوزه بالتیک، همزمان با انتقاد کشورهای غربی از چین به دلیل تشدید فشار نظامی پکن علیه تایوان است.

وزارت خارجه لتونی گفته است: «مشارکت این کشور در گروه ۱۶ بعلاوه ١ نتایج اقتصادی مطلوبی به همراه نداشته است.»

روابط میان لتونی و چین پس از بازگشایی دفتر نمایندگی تایوان در این کشور حوزه بالتیک در سال گذشته به سردی گرایید.

لتونی و استونی روز پنج‌شنبه با انتشار بیانیه‌هایی گفتند که با ادامه «روابط سازنده و عملگرایانه با چین» به نظم بین‌المللی قانون‌محور و حقوق بشر احترام می‌گذارند.

پیش از این، چین به لیتوانی و مقام‌های رسمی اتحادیه اروپا هشدار داد تا پیوندهایشان با پکن را بر سر موضوع تایوان و گشایش سفارت کشورهای حوزه بالتیک در تایپه، سست نکنند. «وانگ ونبین» سخنگوی وزارت امور خارجه چین با صدور بیانیه‌ای اعلام کرده بود: چین با داشتن رابطه رسمی با کشورهایی که با تایوان مناسبات دیپلماتیک برقرار می‌کنند، کاملاً مخالف است. ما از دولت لیتوانی می‌خواهیم که به تعهدات دیپلماتیک متقابل که از زمان برقراری رابطه با جمهوری خلق چین موظف به اجرای آن است، وفادار بماند و از اتخاذ تصمیم‌های غلط غیرقابل بازگشت، خودداری کند.

چین در ماه آگوست امسال و پس از آنکه تایوان اعلام کرد نمایندگی این کشور در ویلینوس پایتخت لیتوانی، از این پس نمایندگی (سفارت) تایوان نامیده خواهد شد، از لیتوانی خواست تا سفیر خود را از پکن خارج کند و تهدید کرد که سفیر خود را از ویلینوس فراخواهد خواند.

مراکز دیپلماتیک تایوان در دیگر کشورهای اروپایی و آمریکا معمولاً برای خودداری از تحریک چین، نمایندگی تایپه (چین تایپه) خوانده می‌شوند. در صورت استفاده از نام جزیره تایوان بیم آن می‌رود که جمهوری خلق چین واکنش تند متقابلی را نشان دهد.

تحریک جریان‌های جدایی طلب مناطق تابع چین ازجمله تایوان، تبت و هنگ کنگ به رغم ادعای ظاهری غرب مبنی بر احترام به اصل چین واحد، با هدف مهار قدرت یابی پکن در منطقه راهبردی ایندوپاسیفیک انجام می‌شود که اصلی ترین آوردگاه رقابت قدرت‌های جهانی در قرن ۲۱ است.

کد خبر 5561083

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • CA ۱۵:۲۲ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۱
      3 3
      ارباب این احمقها که ایالات متحده آمریکا است ، خودش چنین اقدامی نکرده و در حال حاظر بیشترین حجم وارداتش از چین است ( آنهم با اختلاف زیاد از دیگر کشورها ) همچنین چین سومین شریک تجارت خارجی آمریکا است ( با اختلاف بسیار کم از رتبه های اول و دوم )
      • IR ۲۰:۲۹ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۱
        1 0
        اتفاقا شعورشون بالاس می‌دونن اگه آمریکا سرمایه های رو از چین بکشه بیرون باید یه میلیارد چینی همدیگه رو بخورن چین هم احمق نیست با آمریکا سر شاخ بشه
    • قلی رمزون IR ۰۶:۰۵ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۲
      0 0
      مرگ بر آمریکا
    • مرادپور RO ۰۶:۳۴ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۲
      0 0
      هردوتا کشور اندازه یه استان کرمان ما نیستن